Izobraževanje o kibernetski higieni za zaposlene: zaščitite svoje podjetje

Z rastjo digitalizacije raste tudi število kibernetskih napadov. Kot opažajo pri SI-CERT, so predvsem mala in srednje velika podjetja (MSP) vse pogosteje tarče teh napadov, saj predstavljajo skoraj polovico vseh žrtev. Neustrezna informacijska varnost lahko podjetja stane od več 10.000 evrov do več 100.000 evrov, kar je za mnoge uničujoče.

Glavni razlog za uspešnost napadov je pomanjkanje znanja in ustreznega usposabljanja zaposlenih. V Inovis IT verjamemo, da je najboljša zaščita preventiva – s pravim znanjem lahko večino napadov uspešno preprečimo.

Kibernetska higiena je ključna za vsakodnevno delovanje podjetij, zlasti manjših, kjer pogosto ni dovolj sredstev ali časa za celovite IT varnostne sisteme. Ne glede na velikost podjetja pa se vsak zaposleni, ki uporablja digitalne storitve, srečuje z osnovnimi nevarnostmi, kot so phishing napadi, zlorabe poslovne komunikacije in izsiljevalski virusi. Ravno zaradi preprostih napak, ki jih zaposleni naredijo zaradi pomanjkanja znanja, so posledice lahko katastrofalne – od izgube podatkov do visokih finančnih škod.

Oktober – mesec kibernetske varnosti

Oktober je globalno priznan kot mesec ozaveščanja o kibernetski varnosti, kar je idealen čas, da podjetja preverijo svoje prakse in zagotovijo, da so zaposleni ustrezno usposobljeni za prepoznavanje in preprečevanje nevarnosti. V tem duhu v Inovis IT organiziramo izobraževanja o kibernetski higieni za zaposlene, ki vključujejo praktične korake za zaščito pred vsakodnevnimi grožnjami.

Zakaj je izobraževanje ključnega pomena?

V več kot 95 % primerov uspešnih vdorov je vzrok človeška napaka – en napačen klik lahko napadalcem omogoči dostop do ključnih podatkov vašega podjetja. Čeprav je tehnična zaščita, kot so antivirusni programi in požarni zidovi, pomembna, znanje zaposlenih igra ključno vlogo pri učinkoviti obrambi pred napadi.

Inovis IT izobraževanja – praktična, dostopna in ciljno usmerjena

Naša izobraževanja temeljijo na dolgoletnih izkušnjah in so zasnovana tako, da pokrivajo najpogostejše varnostne grožnje s katerimi se srečujejo MSP. V kratkih, jedrnatih modulih, ki so prilagojeni delovnim mestom, zaposlene naučimo, kako prepoznati nevarnosti in kako se nanje pravilno odzvati. S tem zmanjšamo tveganje za uspešne napade in zagotovimo, da so vaši zaposleni prvi obrambni zid pred kibernetskimi grožnjami.

Pridružite se našim strokovnim izobraževanjem in zaščitite svoje podjetje že danes. S pravim znanjem se lahko izognete visokim finančnim izgubam in nepotrebnemu stresu.

Delite objavo:

Zadnje objave

Evropsko tekmovanje v kibernetski varnosti 2024

Oktober – mesec kibernetske varnosti

Preverite ključne vidike kibernetske varnosti - od prepoznavanja tveganj do ukrepov za zaščito in odziva na morebitne napade....

Zavezani k boljši kibernetski varnosti ob mesecu ozaveščanja #kibervarnost