Sistemski varnostni pregled stanja IT okolja

Nujen prvi korak pri zagotavljanju visoke informacijske varnosti podjetja.

Kako varen je resnično vaš informacijski sistem?

Kdaj ste se nazadnje odločili temeljito pregledati stanje vaše informacijsko-komunikacijsko tehnologije in posledično vseh procesov v podjetju na katere neposredno vpliva? 

Imate pred sabo res vse razpoložljive podatke o vseh ključnih segmentih delovanja podjetja, poznate tveganja katerim ste izpostavljeni in pripravljeno strategijo, ki bo dolgoročno odgovorila na vse morebitne izzive?

61%

ljudi uporablja isto geslo v več uporabniških računih.
Ste tudi vi med njimi?

Povprečni stroški okrevanja spletnih trgovcev v ZDA po kibernetskem napadu visoki kar 6,4 milijarde USD

Pri informacijski tehnologiji je reševanje težav ob njihovem nastopu lahko prava nočna mora za podjetja, ki si je iskreno nihče ne želi. Ne samo, da se ob reševanju težav, ki bi se jim dalo predhodno izogniti soočamo s precej visokimi stroški, izpadi poslovanja, ob res »črnih« scenarijih se škoda prenese na poslovne partnerje, dobavitelje in kupce.

Pri naravnih nesrečah, kot smo jim bili priča v Sloveniji v letu 2023, pa za marsikatero podjetje to pomeni tudi konec poslovanja in s tem obstoja.

Zato se je na vse te potencialne scenarije pametno in ekonomsko smiselno pripraviti v naprej, ko nam situacija to še dopušča.

Kaj je sistemski varnostni pregled stanja IT okolja?

Za začetek je potrebno ugotoviti “pri čem smo”, to pa lahko storimo z opravljanjem Sistemskega varnostnega pregleda IT okolja.

Gre za izpopolnjeno in učinkovito metodo za odkrivanje morebitnih vrzeli v vašem IT okolju, ki jih je potrebno izboljšati. Omogoča vam takojšen, natančen in neizpodbiten vpogled v trenutno stanje vašega IT okolja.

Na podlagi strokovne analize tako pridobljenih rezultatov, pa se lažje in bolj suvereno odločimo, katere so naslednje aktivnosti in naložbe v IT.

Kakšne so koristi opravljanja Sistemskega varnostnega pregleda?

Z opravljanjenim sistemskim varnostnim pregledom močno zmanjšamo tveganja pred potencialno visokimi stroški in težavami.

Hkrati postavimo izhodišča za oblikovanje celostnih rešitev v sklopu dolgoročne strategije, saj  pregled omogoči:

✅ Identifikacijo varnostnih ranljivosti

✅ Izboljšanje varnostnih postopkov

✅ Zaščito podatkov in ohranjanje zaupanje strank

✅ Identifikacijo varnostnih pomanjkljivosti programske opreme

✅ Ugotavljanje trenutnega stanja vseh IP naprav v omrežju

✅ Vpogled v “security score” celotnega IKT sistema

✅ Pridobitev osnove za spremembo trenutnih varnostnih nastavitev

Ne prepustite vaše informacijske varnosti naključju, ampak strokovnjakom podjetja Inovis IT.

Študije primerov

Odkrijte resnične zgodbe podjetij, ki so s pomočjo naših izkušenj in inovacij transformirali svoje poslovanje. Spoznajte, kako so se soočili s izzivi in dosegli uspeh ter najdite navdih za lastne podvige.

Zakaj opravljati sistemski varnostni pregled z Inovis IT?

strokovnost

Smo ekipa strokovnjakov z izkušnjami in znanjem na področju informacijske varnosti, prav tako pa smo člani ISACA, kar dokazuje, da sledimo le najvišjim standardom stroke.

izkušnje & znanje

Imamo bogate več kot 20 letne izkušnje, ki nam omogočajo celovit in sistematičen pristop k obravnavi tudi najtežjih IT izzivov.

individualna obravnava

Verjamemo , da je osebni pristop ključ do uspešnega sodelovanja, zato vas kot stranko obravnavamo individualno, temu primerno pa prilagodimo tudi rešitve za vaše probleme.

Preverite kako varno je vaše IT okolje?

Prijavite se na sistemski varnostni pregled!

Sistemski varnostni pregled pridobi celovite informacije o trenutnih varnostnih nastavitvah podjetja. Na podlagi rezultatov pregleda se učinkovito pripravi načrt za spremembo in izboljšanje trenutnih varnostnih nastavitev.