Izobraževanje o kibernetski varnosti

Zaščitite svoje podjetje z investicijo v znanje.

Izzivi v svetu kibernetske varnosti

Hitro naraščajoča internetna tehnologija je postavila informacijsko varnost na vrh seznama skrbi gospodarstvenikov, ki se vsakodnevno spopadajo z naraščajočimi varnostnimi izzivi.

Tveganj za varnost je vsak dan več, sodobni spletni napadi pa so usmerjeni predvsem v podjetja in njihove zaposlene, z jasnim ciljem finančnega pridobivanja. Najpogostejši cilji teh napadov so mala in srednje velika podjetja, ki varnost pogosto postavijo na stranski tir.

Nizki proračuni za informatiko, pomanjkanje časa in nizka ozaveščenost o potencialnih varnostnih grožnjah so pogosto vzroki za to nesrečno stanje.

Posledice teh napadov so različne, vendar imajo vse skupno točko: začasno ali trajno motijo, upočasnjujejo ali celo povsem ustavijo delovne procese podjetja.

Po podatkih nekaterih raziskav naj bi bilo kar 95 % uspešnih vdorov posledica človeške napake.

Po podatkih nekaterih raziskav naj bi bilo kar 95 % uspešnih vdorov posledica človeške napake. Najpogostejša oblika teh napak je nasedanje socialnemu inženiringu, znano tudi kot ‘phishing’ ali ‘ribarjenje’.

Poleg tovrstnih napadov se povečujejo tudi prevarantski napadi na poslovno komunikacijo ter okužbe z izsiljevalskimi virusi. Posledice finančnih izgub pri poslovnih prevarah lahko presegajo 10.000 ali celo 100.000 evrov, kar za mnoga podjetja predstavlja resno grožnjo preživetju.

Kaj je najboljša zaščita?
Investicija v znanje!

Veliko število napadov bi lahko preprečili uporabniki z ustreznim znanjem in veščinami, in tega se zaveda vse več podjetnikov.

Izobraževanje o kibernetski varnosti je postalo eno izmed najbolj zaželenih izobraževanj za zaposlene, saj pomaga razumeti perspektivo in motive kibernetskih kriminalcev ter načine, kako preprečiti tveganja in omejiti grožnje.

Prednosti izobraževanja o kibernetski varnosti

  • Zmanjšanje števila človeških napak.
  • Izboljšanje varnostne ozaveščenosti zaposlenih in dodelitev vlog in odgovornosti.
  • Preprečevanje nepotrebnih finančnih in časovnih obremenitev.
  • Povečanje varnostnih ukrepov.
  • Zaščita kritičnih podatkov in poslovanja podjetja.
  • Spreminjanje miselnih in vedenjskih vzorcev zaposlenih.

Za vas smo pripravili izobraževanje, ki vključuje spoznavanje ključnih elementov, kako se izogniti ali vsaj zmanjšati tveganje za ogroženost vašega podjetja.

Izobraževanje izvaja strokovnjak z bogatimi izkušnjami v informacijskih tehnologijah in poslovnem svetu.

Vlaganje v izobraževanje o kibernetski varnosti je naložba v prihodnost vašega podjetja. Ne čakajte, da postanete tarča.

Stopite v stik z nami še danes in začnite graditi močno obrambno linijo za vaše poslovanje.

Ste pripravljeni na naslednji korak v izboljšanju vašega IT okolja?

Kontaktirajte nas!

Podrobno bomo preučili vaše potrebe in vam pomagali izboljšati vaše poslovanje s prilagojenimi IT rešitvami. Brezplačno in brez obveznosti. Izpolnite obrazec še danes!