Backup storitve za varnost vaših podatkov – Back up as a service (BaaS)

Vse več podjetij se obrača na backup-as-a-service storitve, da se izognejo visokim začetnim stroškom postavitve in implementacije ter vzdrževanja tradicionalne hrambe podatkov na sami lokaciji podjetja ter z namenom, da dodatno zaščitijo svoje poslovno kritične podatke v primeru, da že imajo postavljeno lokalno hrambo varnostnih kopij. Backup-as-a-service storitve temeljijo na tako imenovanih cloud storitvah, kjer se poslovno kritični podatki varnostno kopirajo v oblak in so vedno dostopni in vedno na varnem.

Varnostno kopiranje podatkov v oblak omogoča tudi cenovno zelo ugodno širitev te storitve, to pomeni, da, če vaše podjetje potrebuje več prostora za varnostno kopiranje podatkov, se le to lahko zelo hitro in enostavno poveča, brez dodatnih stroškov investicije v novo strojno opremo, kar je pogosta posledica povečanja kapacitete shranjevanja pri tradicionalni hrambi podatkov na lokaciji podjetja.

Glavne prednosti backup-as-a-service:

  • Enostavno upravljanje in avtomatizacija izvajanja varnostnega kopiranja
  • Varnost vaših poslovno kritičnih podatkov; podatki niso izpostavljeni hackerskim vdorom, naravnim nesrečam oz. uporabniškim napakam
  • Podatki so shranjeni in enkriptirani, kar jih dodatno zaščiti in so shranjeni v skladu z GDPR
  • Enostavno pridobivanje podatkov nazaj, ko se pojavi težava (izgubljeni podatki na lokalnem strežniku)
  • Večstopenjska redundanca podatkov
  • Cenovno zelo ugodna rešitev za varnostno kopiranje podatkov
  • Brez stroškov nakupa dodatne opreme ob širitvi potrebnega prostora za shranjevanje

Zakaj je varnostno kopiranje ter backup-as-a-service tako pomembno za podjetja?

Vaši podatki so ključ do uspešnega poslovanja, po zadnjih raziskavah se 60% podjetij, ki izgubi vse svoje poslovno kritične podatke, po 6 mesecih od izgube podatkov, odloči za prenehanje poslovanja, saj le to ni več mogoče. Izguba podatkov in skrb glede tega je lahko stvar preteklosti z storitvijo backup-as-a-service.

Delite objavo:

Zadnje objave

Kako NIS 2 spreminja kibernetsko varnost za hotelirje?

Razumevanje izsiljevalskih napadov: izzivi in tveganja za podjetja

Kako se zaščititi pred napadi na Microsoft 365?