Najboljša varnostna zaščita je naložba v znanje!

Hiter razvoj internetne tehnologije je postavil informacijsko varnost v sam vrh vročih tem med gospodarstveniki, ki se dnevno soočajo z vse več varnostnimi izzivi.

Varnostna tveganja na vsakem koraku

Varnostnih tveganj je iz dneva v dan več, sodobni hekerski prijemi pa so usmerjeni prav v podjetja in njihove zaposlene, z jasnim ciljem finančnega okoriščanja. Vse bolj priljubljena tarča so predvsem mala in srednje velika podjetja, ki varnost pogosto postavljajo na stranski tir. Velikokrat je razlog za to nizek proračun za informatiko, pomanjkanje časa ali nizka ozaveščenost v zvezi s potencialnimi varnostnimi grožnjami.

Posledice s katerimi se podjetja soočajo so različne, vsem pa je skupno, da začasno (ali trajno) otežijo, upočasnijo ali popolnoma ustavijo delovni procese podjetja.

Po podatkih nekaterih raziskav naj bi bilo kar 95 % uspešnih vdorov posledica človeške napake. V največ primerih gre za nasedanje zvijačam socialnega inženiringa – phishingu oz. ribarjenju.

Poleg phishing napadov je prisotnih vse več prevar z vrivanjem v poslovno komunikacijo in okužbami z izsiljevalskim virusom. Oškodovanja pri poslovnih prevarah lahko znašajo več 10.000 ali celo 100.000 evrov, kar mnoga podjetja primora k zaprtju.

Najboljša zaščita je naložba v znanje

Veliko število napadov lahko uporabniki uspešno preprečijo z ustreznim znanjem in veščinami in prav tega se zaveda vse več podjetnikov. Izobraževanje o kibernetski varnosti je zato postalo eno izmed najbolj zaželenih izobraževanj za zaposlene, saj pomaga razumeti perspektivo in motive kibernetskih kriminalcev ter načine kako preprečiti tveganja in omejiti grožnje.

Prednosti izobraževanja o kibernetski varnosti

  • zmanjšamo število človeških napak,
  • izognemo se izpostavljenosti varnostnim tveganjem in grožnjam,
  • preprečimo nepotrebno finančno in časovno obremenitev,
  • izboljšamo splošno osveščenosti zaposlenih,
  • povečamo število varnostnih ukrepov,
  • zavarujemo kritične podatke in poslovanje podjetja,
  • ustvarimo pozitivno spremembo miselnih in vedenjskih vzorcev zaposlenih.

Za vas smo pripravili izobraževanje, ki vključuje spoznavanje s ključnimi elementi, ki pomagajo, da se izognete ali vsaj zmanjšate tveganje za ogroženost poslovanja vašega podjetja.

Izobraževanje izvede strokovnjak in poznavalec širokega spektra informacijskih tehnologij, ki ima tudi dolgoletne izkušnje iz vključenosti v gospodarstvo.

Delite objavo:

Zadnje objave

CIO, CISO, IT manager: 4-stopenjski pristop k načrtovanju in zaščiti najpomembnejših sredstev za delovanje podjetja

ISACA: Dve tretjini organizacij ne obravnava tveganj AI

Uvedba Disaster Recovery Plana (DRP) res finančno zahtevna?