Kaj lahko storimo sami za več kibernetske varnosti ?

Oktober, mesec kibernetske varnosti nas ostro opominja o ključni nujnosti zaščite naših digitalnih identitet pred nenehnimi hekerskimi napadi.

Trend kibernetskih napadov nenehno raste. Posledice napadov pa so raznolike – nekatere ne vplivajo na poslovanje, medtem ko lahko druge povzročijo popolno ohromitev podjetja.

V članku preberite katere ukrepe lahko sprejmete, da se zaščitite pred hekerskimi napadi.

Kralj IT varnosti – MOČNO GESLO

Ključavnica na vhodnih vratih ščiti vaš dom, dobro geslo pa vaše spletne račune.

Dobro geslo je dolgo najmanj 15 znakov in vključuje kombinacijo velikih in malih črk, številk ter simbolov. V kolikor nimate idej kako oblikovati močno geslo, uporabite spletni generator gesel, npr. Lastpass Password generator. 

Last pass

Uporabljajte upravitelja gesel

Upravitelji gesel so odličen način, da gesla varno shranjujete, menjate ter preprečite njihovo izgubo ali pozabo. Obstaja več brezplačnih upraviteljev gesel, ki vam pomagajo ustvariti in hraniti močna gesla, npr. Lastpass. 

Uporabljajte večkratno preverjanje pristnosti

Večfaktorska avtentikacija ali večkratno preverjanje pristnosti (oz. MFA) predstavlja dodatno plast varnosti za vaše račune. S tem postopkom potrdite svojo identiteto z dvema ali več dokazili. To znatno oteži hekerjem vdor v vaše račune.

Upoštevajte vse navedeno

Kibernetska varnost je naloga, ki zahteva pozornost in skrbnost vseh nas. Zavedanje o nevarnostih, ki jih prinašajo hekerski napadi in sprejetje preventivnih ukrepov so ključni za ohranjanje naših digitalnih identitet in varnosti na spletu. Medtem ko se soočamo s hitrim napredkom tehnologije, se moramo prav tako hitro prilagajati novim izzivom kibernetske varnosti.

Mesec kibernetske varnosti nas opominja, da je varnost na spletu skupna odgovornost, ki zahteva stalno pozornost in ukrepanje.

Delite objavo:

Zadnje objave

Je uvedba Disaster Recovery Plana (DRP) res finančno zahtevna?

Kako NIS 2 spreminja kibernetsko varnost za hotelirje?

Razumevanje izsiljevalskih napadov: izzivi in tveganja za podjetja