Microsoft cenovna politika 2023 – posodobitev cen storitev v oblaku

Podjetje Microsoft aktivno nadaljuje s trendom posodabljanja svoje cenovne politike. V zadnji javni objavi je namreč razkrilo spremembo cen svojih storitev v oblaku, kar potrjuje njihovo vztrajno zavezanost k posodobitvam.

V letu 2022 je Microsoft napovedal prehod na nov model zaračunavanja storitev, imenovan NCE (New Commerce Experience), nato pa v letu 2023 stopil še korak dlje in s 1. aprilom uvedel 11% prilagoditev cen svojih storitev v oblaku. Prilagoditev cen je označil kot odziv potreb po poenotenju cenika.

Pri Microsoftu poudarjajo, da se bodo prilagoditve cen v različnih regijah odvijale skladno z nihanjem tečaja regionalne valute v primerjavi z ameriškim dolarjem (USD). Dinamičnost valutnih razmer je gonilo za (dvakrat) letno prilagoditev cen, ki bodo strankam po svetu zagotavljale večjo preglednost.

Čeprav prilagoditve cen niso vedno pozitivno sprejete s strani podjetij, se pri Microsoftu zavedajo nujnosti teh sprememb za ohranitev usklajenih globalnih cen storitev v oblaku.

Za vsa podjetja, ki so do 1. aprila 2023 uredila letno vezavo na Microsoft 365 storitve, so prejela ugodnost – enoletno zagotovitev cen storitev oz. “pride protection”. Storitve dodane po 1.4.2023, so zaračunane v skladu z aktualnim cenikom.

Za vse dodatne informacije in pojasnila v povezavi s spremembo cen smo vam na voljo na naslovih prodaja@inovis.si ali podpora@inovis.si.

Delite objavo:

Zadnje objave

Kako NIS 2 spreminja kibernetsko varnost za hotelirje?

Razumevanje izsiljevalskih napadov: izzivi in tveganja za podjetja

Kako se zaščititi pred napadi na Microsoft 365?