7 razlogov za Sistemski varnostni pregled informacijskega okolja okolja

Naša informacijska okolja so dnevno vse bolj napredna in kompleksna, temu primerno pa so vse bolj napredne in kompleksne tudi potencialne grožnje, ki katerim so naša informacijska okolja izpostavljena.

Da bi se učinkovito zoprstavili tovrstnim izzivom je smotrno, da skrbimo za varnost naše informacijskega okolja CELOSTNO. To lahko dosežemo le z rednim opravljanjem sistemskih varnostnih pregledov. Gre za preglede, ki opravijo temeljit pregled informacijskega okolja, na podlagi česar podajo oceno in analizo varnostnih vidikov ter priporočila za uvedbo ukrepov za njihovo izboljšanje.

Za vas smo pripravili 7 prepričljivih razlogov ZAKAJ je dobro, da podjetja opravljajo Sistemski varnostni pregled celotnega informacijskega okolja. Več v nadaljevanju.

1) Identifikacija varnostnih ranljivosti

Sistemski varnostni pregled omogoča temeljit pregled IT okolja podjetja in identifikacijo morebitnih varnostnih ranljivosti. Vključuje prepoznavanje neprimernih konfiguracij sistema, zastarele strojne in/ali programske opreme, pomanjkljive varnostne politike in morebitnih vrzeli v varnostnih postopkih. Zgodnje odkrivanje teh ranljivosti omogoča podjetjem, da pravočasno ukrepajo in preprečijo morebitne varnostne incidente, napade ali krajo podatkov.

2) Izboljšanje varnostnih postopkov

Pregled omogoča identifikacijo pomanjkljivosti v obstoječih varnostnih postopkih. Podjetje tako prejme konkretne smernice in priporočila za izboljšanje varnostne infrastrukture. Na primer, lahko se priporoči nadgradnja varnostnih mehanizmov, izboljšanje upravljanja dostopa do podatkov, vzpostavitev rednih varnostnih posodobitev ali uvedba dodatnih avtentikacijskih metod.

3) Zaščita podatkov in zaupanje strank

Pregled je ključen za zaščito podatkov in zaupanje strank, saj prepozna morebitna tveganja za krajo, izgubo ali nepooblaščen dostop do podatkov.

4) Identifikacija varnostnih pomanjkljivosti programske opreme

Vključuje pregled programske opreme, ki se uporablja v podjetju. Pregleda se posodobitve operacijskega sistema, brskalnikov, pisarniških programov in drugih aplikacij. Na ta način se preverja, ali so nameščene najnovejše varnostne posodobitve, ki odpravljajo znane ranljivosti. Identifikacija varnostnih pomanjkljivosti programske opreme je ključna za zagotavljanje varnosti in zmanjšanje možnosti uspešnih napadov na sistem.

Ekskluzivna ponudba v vrednosti do 3.000 EUR!

Brezplačen sistemski varnostni pregled za vaše podjetje.

Ta ponudba je namenjena vsem podjetjem velikosti med 50 in 200 zaposlenimi. Da s pregledom ugotovite vse ranljivosti in zagotovite izhodišča za vrhunsko varnost vašega IT okolja, brezplačno!

Ne zamudite te izjemne priložnosti do 30.05.2024. Izpolnite podatke v obrazcu in kliknite spodnji gumb za pridobitev BREZPLAČNEGA sistemskega varnostnega pregleda še danes.

5) Ugotavljanje trenutnega stanja vseh IP naprav v omrežju

Vključuje ugotavljanje trenutnega stanja vseh IP naprav v omrežju podjetja. To vključuje preverjanje katere naprave so prisotne v omrežju, kakšne so njihove varnostne nastavitve in ali so izpostavljene morebitnim tveganjem. S tem podjetje pridobi celovit pregled nad vsemi napravami v omrežju in identificira morebitne ranljivosti ali odpravi morebitne varnostne pomanjkljivosti.

6) Vpogled v “security score” celotnega IKT sistema

Sistemski varnostni pregled omogoča podjetju pregled celotnega IKT sistema in prikaz “security score”-a. To je ocena, ki prikazuje trenutno varnostno stanje sistema na podlagi različnih parametrov, kot so konfiguracija, posodobitve, varnostne nastavitve itd.

“Security score” podjetju omogoča boljši vpogled v varnostna tveganja in poudarja področja, kjer je potrebna izboljšava ali posodobitev.

7) Pridobitev osnove za spremembo trenutnih varnostnih nastavitev

Sistemski varnostni pregled pridobi celovite informacije o trenutnih varnostnih nastavitvah podjetja. Na podlagi rezultatov pregleda se lažje pripravi načrt za spremembo in izboljšanje trenutnih varnostnih nastavitev. Pridobitev osnove za spremembo trenutnih varnostnih nastavitev omogoča podjetju, da izboljša celotno varnostno infrastrukturo ter zmanjša tveganje za morebitne varnostne incidente.

Prijavite vaše podjetje na opravljanje sistemskega varnostnega pregleda in se pripravite na uspešno prihodnost!

Delite objavo:

Zadnje objave

Je uvedba Disaster Recovery Plana (DRP) res finančno zahtevna?

Kako NIS 2 spreminja kibernetsko varnost za hotelirje?

Razumevanje izsiljevalskih napadov: izzivi in tveganja za podjetja