Opravite Sistemski varnostni pregled IT okolja in se izognite nepredvidljivim IT izzivom!

Svetlobna hitrost razvoja digitalizacije gospodarstva in informacijske tehnologije ter vedno številčnejša povezanost naprav s spletom postavljata vprašaj nad varnostjo naše kibernetske prisotnosti. Odvisnost od IT-sistemov in omrežij postaja vse pomembnejša, a hkrati se pojavljajo tudi nove grožnje, ki lahko resno vplivajo na delovanje podjetja in njegov ugled v javnosti.

Kaj je sistemski varnostni pregled?

Gre za temeljit pregled vseh vidikov informacijskega sistema, vključno s strojno in programsko opremo, omrežnimi komponentami, politikami in postopki. Glavni cilj pregleda je identificirati morebitne ranljivosti, pomanjkljivosti v varnostnih ukrepih in nepravilnosti, ki bi lahko ogrozile varnost podatkov.

Zakaj potrebujete sistemski varnostni pregled IT okolja?

Kibernetski napadi so postali ena glavnih nevarnosti v poslovnem svetu, zato je investicija v informacijsko varnost postala ena izmed pomembnejših prioritet vsakega podjetja. Žal se mnogi vodilni v podjetjih soočajo s težavami, saj nimajo ustreznega vpogleda v stanje informacijskega okolja. Vpogled bi jim namreč omogočil pripravo ustreznih strategij in naložb v kibernetsko varnost.

Sistemski varnostni pregled IT okolja – prvi korak k zagotavljanju kibernetske varnosti

Podatki slovenskega inštituta za kibernetsko varnost SI-CERT kažejo, da se število kibernetskih napadov na posameznike in podjetja povečuje. Predvsem manjša in srednje velika podjetja so pogosto tarča teh napadov, saj jim ne namenjajo dovolj pozornosti in se pogosto ne zavedajo osnovnih načel informacijske varnosti, kot so ustvarjanje varnostnih kopij in ustrezne nastavitve.

Kako deluje sistemski varnostni pregled IT okolja?

Da bi se podjetja lahko izognila tveganjem na področju informacijske varnosti ali se nanje pripravila, je priporočljivo izvesti sistemski varnostni pregled IT okolja. Ta pregled predstavlja prvi korak k zagotavljanju kibernetske varnosti podjetja in omogoča preverjanje stabilnosti informacijskega sistema ter odkrivanje morebitnih pomanjkljivosti.

Kako vam lahko pomagamo?

Sistemski varnostni pregled IT okolja omogoča preverjanje delovanja in učinkovitosti obstoječih varnostnih rešitev, zaznavanje škodljive programske opreme v IT okolju ter identifikacijo internih računalnikov in aplikacij, ki predstavljajo tveganje. Cilj pregleda je zagotoviti jasne in razumljive kazalnike, ki prikažejo realno stanje informacijske varnosti podjetja ter omogočajo lažje odločanje glede naslednjih korakov in naložb v varnost.

Delite objavo:

Zadnje objave

Je uvedba Disaster Recovery Plana (DRP) res finančno zahtevna?

Kako NIS 2 spreminja kibernetsko varnost za hotelirje?

Razumevanje izsiljevalskih napadov: izzivi in tveganja za podjetja